Help, welke yogastijl past bij mij ?

Hatha Yoga

Hatha yoga is een ‘yang’ (=actieve) yoga vorm, we gaan dus werken aan onze spierkracht. We focussen er op om de spieren te verstevigen en tegelijkertijd ze ook meer flexibel te maken.

Bij Hatha gaan we dieper in op elke houding en terwijl ons lichaam bewust actief is, zoeken we naar die mentale rust in de houding. Een vorm van actieve meditatie kan je het noemen. Een goede les voor beginnende yogi’s om een stevige basis op te bouwen en te werken aan techniek. Ook voor de yogi die al langer op de mat staat is deze les ideaal om elke houding nog verder uit te puren, zowel fysiek als mentaal.

lieselot yoga
lieselot yoga

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een ‘yang’ (=actieve) yoga vorm, we gaan dus werken aan onze spierkracht. We focussen er op om de spieren te verstevigen en tegelijkertijd ze ook meer flexibel te maken.

Bij Vinyasa gaan we bewegen op elke ademhaling en laten deze het ritme van onze flow bepalen. Deze les is dus dynamischer en vraagt daardoor meer precisie, doorzettingsvermogen en kennis van je eigen lichaam. Deze lessen kunnen zeer intens zijn en vragen absolute focus van zowel je fysieke als mentale lichaam, nadien zal je slapen als een roosje 😉
Absolute beginner in yoga? Dan is deze lessenreeks niet ideaal, voor jou is er de lessenreeks Hatha Yoga. Na deze gevolgd te hebben, kan je aansluiten bij de Vinyasa reeks.

Yin Yoga

Voor jou zijn hectiek en chaos standaardwoorden om jouw leven te beschrijven, een les yin yoga is dan de ideale moment om even tot jezelf te komen, tijd voor rust. Met yin yoga beperken we de spierkracht tot het minimum zodat jij volledig kan focussen op het ontspannen, loslaten en overgave. Van intense stretches tot zachte houdingen zorgen we dat jij helemaal opgeladen bent om er weer tegenaan te kunnen.

Yin Yoga is ook een perfecte aanvulling voor zijn die reeds yang-yoga of andere kracht-intensieve sporten beoefenen en ook willen werken aan een algemeen beter herstel van de spieren en je gehele lichaam.

Gentle Yoga Flow

Een mengeling van yin yoga en hatha yoga, perfect om je dag te starten. In deze les staan stretchen, ontspanning en genieten samen met deugddoende, doch licht inspannende bewegingen centraal. Je energie weer laten stromen en je zenuwstelsel tot rust brengen is key samen met een focus op ademhaling en lichaamsbewustzijn.
Na deze ochtendles ben je helemaal klaar om je (werk)dag in te vliegen.