Wat voorafging …

Kenia, februari 2022, de exacte dag weet ik niet meer. Na er een zalig eerste yoga & pilates retreat te hebben georganiseerd, bleef ik nog een 10 dagen langer in Kenia op vakantie. Uitvalsbasis was daarvoor Salty’s Kite Village. Eén van de avonden zat ik in de strandbar met een heerlijke vegan currybowl, toen Lena er even bij kwam zitten. (korte samenvatting: Lena was drie maanden door Kenia aan het reizen en werkte bij Salty’s in de bar om het betaalbaar te houden). Het gesprek ging al snel over de wereld rond reizen en ze stelde me de vraag: “Naar waar gaat je volgende reis?” Op dat moment stond er in januari 2023 een scouting naar Mexico op de planning, dus was dat ook mijn antwoord. Bijna onmiddellijk kwam het idee in me op om er dan meteen wat langer te blijven, als ik er dan toch was kon in plaats van 14 dagen er evengoed meteen 1 of 2 maanden van maken.

Het retreat en mijn extra vakantie deed me zo’n deugd en ik kreeg er zoveel inspiratie dat het idee op enkele dagen tijd groeide naar ‘een reis van 6 maanden die begint in Mexico richting Zuid-Amerika.’ Ik mocht mezelf die tijd echt wel gunnen en het weer niet zo snel snel tussendoor hoeven te doen.

Wanneer ik thuis kwam van Kenia deelde ik dit idee met enkelen en een beetje tot mijn verbazing vonden zij dat allemaal een zalig en goed idee. Niemand die me zot verklaarde of het uit mijn hoofd probeerde te praten. Dus was dat mijn teken dat ik van het idee een concreter plan zou beginnen maken.

kenia_yogaretreat
kenia_yogaretreat
kenia_yogaretreat

Het vertrek was pas voor januari 2023, dus nog tijd genoeg – en toch ook wat angst – weerhielden me van concrete stappen te zetten. De tijd verstreek en het werd duidelijk dat de scouting in Mexico niet ging doorgaan. Plots had ik helemaal carte blanche, waardoor ik nog iets wankeler in mijn schoenen ging staan van het hoe en wat en ik dus nog meer in mijn angst ging.

Niet veel later beleefde ik een wat impulsieve, maar enorm prachtige scouting en vakantie (een workation 😉) in Zuid-Afrika. Net wat ik nodig had, want door hier solo te reizen werd mijn zelfvertrouwen en goesting in het onbekende & het avontuur veel groter dan mijn angst. Toen ik weer thuis kwam, wist ik dan ook zeker dat ik sowieso zou vertrekken en ik was klaar om het wat concreter te gaan uitzoeken.

Zomerkind zijnde begon ik vooral bij het opzoeken van het weer en de ideale reistijden van de verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Zo kwam ik er op (via enkele omzwervingen die dit bericht onnodig lang zouden maken) om te beginnen in Colombia en door te reizen richting Mexico. Ik zeg bewust richting Mexico, want of ik effectief tot daar zal geraken, komen we te weten op het einde van de rit 😉

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik wat research aan het doen naar ‘must-see & must-do’ in Colombia en ik heb het gevoel dat ik ook gerust een 6 volledige maanden in Colombia kan vertoeven 😁 Dus alle mogelijkheden blijven echt openstaan !

kenia_yogaretreat
kenia_yogaretreat
kenia_yogaretreat

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *