SANTA MARTA ! 28/01 – 05/02/2023

Laatste keer naar Santa Marta dus 😊

7 dagen van gewoon thuis zijn. Niet opnieuw eerst gewoon moeten worden aan de omgeving, aan nieuwe mensen, aan ‘moeten’ ontdekken en must-see’s doen ofzo. Gewoon op het gemak even thuiskomen. Mijn dagen waren deze keer dan ook simpel.

‘s morgens ontbijtje, even chillen in de rooftoppool totdat het echt te warm werd om in volle zon te zitten, daarna de stad in voor een koffietje en gewoon op een bankje gaan zitten in Parque de los Novios, op de dijk of waar dan ook eigenlijk. Op dat bankje deed ik niet veel anders dan mensen kijken (overal mijn favoriete bezigheid) en wat lezen in mijn boek(en). De Colombianen zijn ook zo open dat ik eigenlijk nooit lang alleen op mijn bankje zat. Heel vaak kreeg ik company van anderen om wat te babbelen over het weer, over Colombia, over Europa, small talk over wat van alles en niets. Want tot daar gaat mijn niveau van Spaans helaas nog maar.

Na drie keer hier maakte ik ook vriendjes om samen mee op weekend uitstapje te gaan en zo ging ik dus ook twee dagen naar Costeño beach om toch de stranden van de Caraïbische Colombiaanse kust niet helemaal te hoeven afschrijven als toeristisch, druk en niet aangenaam (remember Palomino). Het waren twee vrije dagen zoals je een weekendje naar de Belgische kust gaat (wanneer het eindelijk mooi weer is) en eigenlijk niet veel anders doet dan je tijd verdoen op het strand, heerlijk.

Even dacht ik of ik misschien niet beter ook langs Baranquilla passeerde, toch ook een gekende stad in Colombia, Shakira is van Baranquilla 😊 maar ik liet me daaruit praten door anderen die zeiden dat je enkel naar Baranquilla hoeft te gaan voor carnaval en niets anders. Stiekem was ik daar misschien wel blij mee dat ik gewoon kon blijven in Santa Marta en even helemaal niets moest, ik had even een ‘normaal’ leven en hoefde niet de constante traveller te zijn.

Ik kon mij ondertussen dan ook al rustig voorbereiden op mijn spaanse lessen van volgende week, want eerlijk, daar was ik toch beetje nerveus voor 😄

Wanneer dan mijn echte laatste dag kwam in Santa Marta werd het tijd om echt afscheid te nemen. Heel warm en tegelijk ook triest om zo te beseffen dat je op korte tijd toch veel mensen in je hart kan sluiten. Ik weet dan ergens ook wel zeker dat het niet mijn laatste keer in Santa Marta zal zijn 😄