MINCA ! 22-28/02/2023

foto’s worden later nog toegevoegd.

Na 8 dagen in de woestijn, enkel zicht op zand en de zee, verlangde ik ook weer naar groen en de weelderige natuur die Colombia rijk is. Dus vertrok ik vanuit Cabo helemaal terug naar Minca. Minca ligt in de groene bergen, op een uur met de mototaxi van Santa Marta. Dat was dus weer een hele dag (+/- 8uur) onderweg zijn. Dat onderweg zijn van bus naar bus naar bus heeft ook wel iets, het geeft een bepaalde rust om gewoon te zitten en te staren uit het raam, kijkend naar het veranderende landschap.

Eenmaal aangekomen in Minca, is het nog een 30-tal minuten de berg op naar het hostel dat ik heb geboekt. Er is niet echt een weg, dus je hebt een 4×4 of ervaren mototaxi nodig. Na het avontuur aankomen in het zalige hostel Masaya Casas Viejas Minca. Infinity pool met zicht over de bergen, om het groenst. Mijn eerste twee dagen is het hier vooral genieten, rusten én ik heb ook weer veel goesting om aan Atelier PUUUR te werken. En dus neem ik nog wat extra taken over van Lynn, zodat alles van wat online kan gebeuren, ik dat ook doe.

Ik had hier op voorhand 2 nachten geboekt en wou graag verlengen, maar helaas zijn ze helemaal volzet tot einde maart. Ik geniet wel van Minca en ga dus op zoek naar een ander hostel. Eigenlijk niet binnen mijn vooropgestelde budgetmarge, maar ik hoorde zoveel goede dingen over het hostel van andere backpackers dat ik toch 3 nachten boekte bij Mundo Nuevo. Op mijn dag van uitchecken trakteerde ik mezelf in de ochtend nog op een indigenous cleansing massage en daarna was het weer op de mototaxi eerst de berg naar beneden om daarna een andere berg omhoog te gaan naar Mundo Nuevo.

Wauw! Ik ben blij dat ik (weer eens 😅) foert tegen mijn budget zei en dat ik hier ben. Wat een zalige plek en zo mogelijk een nog prachtiger uitzicht over de groene bergen en dalen, én over Santa Marta 😊. Maar het mooiste van deze plek moest nog komen: de zonsondergang hier is fenomenaal elke dag opnieuw. De zonsondergang kijken is hier dan ook een echte gezamenlijke activiteit elke avond opnieuw (mogelijks vanuit de infinity pool 😊). Ook het moment om de anderen die in het hostel verblijven te leren kennen. Om daarna samen te dineren.

Omdat je hier op een berg zit, met enkel een ‘slechte’ weg, zijn er geen (moto)taxi’s die je na zonsondergang (+/- 18u30) nog naar het dorpje brengen/komen halen. Het hostel voorziet dus standaard vegetarisch ontbijt, lunch en diner voor wie wil. Je hoeft het enkel ‘s morgens even te laten weten (vegan op vraag is perfect mogelijk).

Van hieruit doe ik ook weer enkele uitstapjes, steeds onmiddellijk na het ontbijt, want ondanks dat je hier hoger in de bergen zit, is het overdag echt heel warm! Ik hike naar de mirrador 360°, ik bezoek een finca de cacao en ik hike naar cascada pozo azul, om van daaruit de mototaxi te nemen naar cascada marinka en weer naar het hostel. Telkens een andere dag 😉 Mijn namiddagen zijn hier om te chillen, te werken en yogavideo’s op te nemen. Ik boek hier uiteindelijk nog 2 nachten bij en geniet.

Voor de gevoelige lezers, het volgende stuk misschien overslaan 🙂 

Maar ook, ik kreeg hier plotseling te maken met hevige maagpijn. Ik had absoluut geen honger en wanneer ik iets at, deed het gewoon pijn aan mijn maag. Om uiteindelijk ook een hele ochtend op het toilet te zitten… Aan het eten kan het niet gelegen hebben, want iedereen eet hier dezelfde maaltijd vanuit dezelfde keuken… Ik heb nog een paar dagen na die bewuste ochtend niet heel veel anders dan brood, witte rijst en banaan gegeten en veel water gedronken. Vooral omdat ik geen goesting had om veel op het toilet te zitten (met succes, want dat was enkel die ene voormiddag) en mijn maag daar precies het best op reageerde. Na 3 dagen durfde ik beetje bij beetje weer normaal eten en dat ging helemaal goed en zonder pijn 😊

Achteraf gezien koppel ik dit aan de cleansing massage die ik liet doen. De Kogui vrouw had me wel verteld dat ze specifieke kruiden gebruikte die een tijd (7min om exact te zijn) moesten inwerken op mijn lichaam om van binnenuit te kunnen zuiveren, maar ik had niet verwacht dat dat zo letterlijk zou zijn 😆Mijn lichaam was op een bepaald letterlijk leeg (oftewel ‘gezuiverd’) vermoed ik 😉

Dat weten jullie dan ook weer 😉

Na een week Minca, had ik nog te beslissen waar ik als volgende stap naartoe zou gaan. Wat al vast stond: 5-11/02 eerste keer Spaanse les in Cartagena en 15/02 vertrek vanuit Cartagena via San Blas naar Panamá 😢). Ik had dus nog ongeveer 7 dagen tijd voordat ik naar Cartagena moest en gebruikte die dagen om voor de derde keer naar Santa Marta te gaan, oftewel de plek die voor mij als ’thuis’ aanvoelt 😁