CARTAGENA ! 05-16/02/2023

foto’s worden later toegevoegd.

Santa Marta verlaten was toch niet zo gemakkelijk en ik bleef zo lang mogelijk ‘plakken’. Om uiteindelijk naar het busstation gebracht te worden door Amigos, om de laatste keer adios te zeggen en nu effectief de bus op. 

Aankomen in Cartagena was rechtstreeks naar mijn gastfamilie gaan, want dat was onderdeel van mijn Spaanse lessen, en dat was meteen volledig in het Spaans gegooid worden, wow! Het was al avond, dus we aten ons avondeten en daarna kreeg ik de rondleiding in het huis én mijn eigen kamer en badkamer 😁pure luxe !

Volgende ochtend vroeg me meteen klaarmaken om weer naar school te gaan 😊 aangekomen in de school was het wat chaos zoals dat gaat op een standaard eerste schooldag en dan nog eens latino stijl, wat sowieso chaos is.. haha. Na een tijdje had iedereen hun groepje gevonden en konden de lessen beginnen.

Mijn groep was niveau A2 en we waren met 6, tot mijn verbazing was ik, op één iemand na, de jongste. Vooral Amerikanen in de groep en heel eerlijk: tegenover een Amerikaan spreek je altijd goed Spaans, enkel al omwille van het accent 😅 Het was een toffe groep en elke voormiddag was een klein feestje. Al snel merkte ik wel dat ik veel sneller leerde dan de rest van de groep. Later op reis leerde ik dat dit waarschijnlijk deels komt omdat Amerikanen niet gewoon zijn van een andere taal te leren en dus geen idee hebben ‘hoe dat moet’. Tegenover wij belgskes met 4 talen te leren op school 💁‍♀️ kan daar een vijfde nog wel bij hé 😉

Namiddagen nam ik meestal deel aan de namiddagactiviteiten georganiseerd door de school: foodmarket, walkingtour, cooking class, paintball, … met de bedoeling van die activiteiten dat we er Spaans praatten, maar door het niveau van velen bleef het vaak bij Engels of de eigen taal als je landgenoten vond. 

Elien, ex-collega en vriendinnetje van België kwam spontaan (licht geinfluenced door babbels en foto’s) ook naar Colombia en startte in Cartagena omdat ik daar dan ook net was 🙂 ’s Avonds gingen we dus vaak samen eentje drinken en vooral veel bijbabbelen.

Dit vat mijn eerste week in Cartagena zowat samen 😄 elke dag quasi hetzelfde, routine.

Daarna verhuisde ik naar een hostel: Casa Zahri Boutique Hostel. Gezellig hostelletje in barrio Getsemani, de leukste buurt van Cartagena! Even terug socializen met nieuwe vriendjes, oude bekenden, die ik ontmoette in de rest van Colombia, tegenkomen en de dagen vooral vullen met waar Cartagena goed in is: fiestas en las calles. Vanaf de late namiddag tot de vroege uurtjes wordt Cartagena een gezellig groot straatfeest. De stadstour over en langs de ommuurde old town, in Getsemani en bezoek aan Castillo de Felipe stonden ook op de planning én al wat voorsprong nemen op werk voor Atelier PUUUR want hierna zou ik 5 dagen volledig niet bereikbaar zijn door de crossing naar Panamá.

Die crossing werd een dagje uitgesteld, waar ik zeker niet rouwig om was, en na 10 dagen in Cartagena was het dan tijd om Colombia te verlaten. Met veel goesting in de zeiltrip en benieuwd zijn naar andere landen, was het ook de eerste hartzeer voelen dat het ‘adiós Colombia’ was.. wauw, wat een land! Alles heb je hier: jungle, bergen, woestijn, groen, zee x2, bruisende steden, … nog zoveel meer én daarbovenop waarschijnlijk de vriendelijkste mensen die leven op aarde! 

Bij het verlaten van Colombia, weet ik heel zeker: Hier kom ik nog vaker terug!